Muziekatelier Ernst Stolz - Pianolesdenhaag.nl
Pianoles Keyboard Vioolles en meer Muziek

De Viool

Vioolles voor iedereen 

Als pianist heb ik vroeger veel viool begeleid. Zelf ben ik eerst met de viola da gamba als strijkinstrument begonnen en heb pas later de overgang naar de viool aangedurfd. Jammer want ik had eerlijk gezegd eigenlijk veel eerder moeten beginnen om dit prachtige instrument te leren bespelen en ben ervan overtuigd dat iedereen op latere leeftijd dit net als ik ook enigszins zou moeten kunnen leren. Uiteraard is het is wel beter om reeds op jonge leeftijd hiermee te beginnen.

Bij voorkeur werk ik met de Suzuki-methode, zoveel mogelijk op het gehoor leren spelen. Het is best belangrijk or er ook bij te zingen, want voor de viool moet je een goed gehoor hebben, dat kun je met zingen goed trainen.
Verschillende stijlen zijn mogelijk: klassiek, volksmuziek (folk), popliedjes of hulp bij orkestpartijen tot jazz-viool.Viool te huur

Foto door Joel Wyncott van Unsplash

Ik heb voor iedereen die de viool wil leren bespelen en nog geen viool heeft, een voordelig beginners-instrumentje te huur. Voor iedereen een viool in de juiste maat voor het begin zonder dat je al direct zelf een viool aan moet schaffen wat je als kind snel ontgroeid. Een goede viool kost echter wel heel veel geld, maar de aanschaf van een eigen instrument kan altijd in een later stadium.

Youtube
Ik heb een groot aantal video's gemaakt waar ik viool speel. Meestal wat eenvoudigere liedjes die de leerlingen ook vrij gemakkelijk zouden kunnen leren spelen.