Muziekatelier Ernst Stolz - Pianolesdenhaag.nl
Pianoles Keyboard Vioolles en meer Muziek

Ernst Stolz - multi-instrumentalist?

Mijn naam is Ernst Stolz en heb al meer dan 55 jaar ervaring met muziek. Op jonge leeftijd begon ik al met muzieklessen, maar deed nooit bijzonder mijn best. Wel vond ik muziek heel leuk en hield ik van improviseren en van de dingen spelen waar ik zelf zin in had. Afijn later ben ik toch op het conservatorium terecht gekomen. Dat was het Koninklijk Conservatorium, Daar studeerde ik klavecimbel, blokfluit en zang.

Voor piano ben ik afgestudeerd in Utrecht (Hogeschool voor de kunsten) en later studeerde ik nog schoolmuziek en koordirectie in Rotterdam en Tilburg. Daarnaast studeerde ik nog post-conservatoriaal de viola da gamba en autodidact leerde ik zelf ook nog wat instrumenten verder.

Ik trad en treed regelmatig op. Vroeger was dat met allerlei concerten in solo of ensembleverband, nu is het heel vaak als entertainer of muzikant. Toch ben ik ook weer serieuzer aan het studeren en maak weer plannen om wat meer concerten te gaan doen weer en in een orkest te gaan spelen in de nabije toekomst.

Als musicus ben ik vooral werkzaam als docent. Ik geef al 50 jaar les, altijd met veel plezier en nooit met tegenzin. Ik heb ook 5 jaar in het voortgezet onderwijs muziekles gegeven en op een muziekschool gewerkt, maar het merendeel in mijn eigen lesatelier in Den Haag.

De laatste jaren speel ik vooral viool en dat is naast de piano wel de hoofdschotel geworden. Ik maak al bijna 20 jaar elke dag een muziekopname en zet dat op één van mijn YouTube kanalen. Ik heb ook wat Cd's gemaakt die op het internet rondzwerven.