Muziekatelier Ernst Stolz - Pianolesdenhaag.nl
Pianoles Keyboard Vioolles en meer Muziek

 

Pianoles voor iedereen
Pianoles voor beginners en gevorderden en voor alle leeftijden, geen enkele uitzondering. Meestal beginnen wij met kinderen vanaf 4 jaar, maar ik kan me voorstellen dat het in sommige gevallen zelfs eerder kan. Bijvoorbeeld een combinatie-les ouder/kind. 

De piano is een van de meest populaire muziekinstrumenten en het is erg leuk en heel handig om goed piano te kunnen spelen. Bij Muziekatelier Ernst Stolz in Den Haag wordt lesgegeven in klassiek en alle moderne stijlen, mét of zónder notenlezen,  voor beginners, half-gevorderden en gevorderden. De lessen leggen een technische en muzikale basis voor goed kunnen pianospelen door middel van individuele  lessen of lessen in kleine groepjes. Als uitgangspunt geldt jouw niveau en ambities. De docent weet als ervaren musicus wel precies wat er nodig is om goed muziek te leren maken en wat je daarom allemaal moet leren. Hij  wil echter niets opdringen, dus als het te ingewikkeld wordt, doen we een “stapje terug”. Je kunt kennis maken met noten, ritmes, vinger- en speeltechnieken en toonladders, maar we ontwikkelen ook in de lessen vooral het gehoor en leren eventueel liedjes naspelen van YouTube video’s en krijgen nadere instructie en uitleg en hulp bij YouTube tutorials. Ook “herintreders” zijn van harte welkom. Je bent nooit te oud om je pianospel te verbeteren.

 Op het gehoor leren spelen

Tegenwoordig leren we misschien iets meer op het gehoor en met video filmpjes dan met noten. Beide hebben hun voordelen en het beste is dan ook om én te leren noten lezen én op het gehoor liedjes te leren. De pianoles kan ook hulp bieden bij zelfstudie. Met het internet is het heel goed mogelijk om zelfstudie te doen. Toch mis je een hoop informatie en leer je dingen verkeerd aan als je er niet ook een fysieke docent bij hebt. Ik vind het leuk en interessant om jullie te begeleiden als je zelf veel aan zelfstudie doet.

Ik heb de afgelopen 20 jaar video's opgenomen van leerlingen op mijn kanaal:  https://www.youtube.com/@muziekatelierstolz